فهرست مطالب

دانشکده علوم پزشکی نیشابور - پیاپی 7 (تابستان 1394)

مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 7 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا تابعی، فاطمه حسینی، حسین فلاح زاده، یحیی محمدی، افسانه رعنایی، آزاده نجارزاده * صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    ارتباط میان کمبود برخی از ریزمغذی ها با خلق و خو در بسیاری از مطالعات به اثبات رسیده است. اما مطالعات کارآزمایی در خصوص تاثیر مکمل یاری با مولتی ویتامین در بهبود خلق، نتایج متفاوتی داشته اند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مکمل مولتی ویتامین بر خلق و خو، اضطراب و افسردگی سالمندان بالای 60 سال اجرا شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی 120 سالمند با درجات خفیف افسردگی بطور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند (گروه دریافت کننده مولتی ویتامین و گروه دریافت کننده دارونما) که روزانه یک عدد قرص مولتی ویتامین همراه یا بلافاصله بعد از غذا مصرف می کردند. در ابتدا و پایان هفته دوازدهم دریافت غذایی، شاخص های تن سنجی و نمرات افسردگی، اضطراب و خلق و خو مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از دوازده هفته 114 نفر مطالعه را به پایان رساندند. میانگین نمرات افسردگی در دو گروه پس از مداخله با یکدیگر متفاوت نبود. میانگین تغییرات نمرات اضطراب و خلق و خو نیز پس از مداخله بین گروه ها تفاوتی نداشت. همچنین در میانگین وزن و شاخص توده بدنی پس از مداخله نیز بین دو گروه تفاوتی مشاهده نگردید. اندازه گیری میزان مواد غذایی مصرفی افراد حاکی از افزایش معنی دار در میزان انرژی دریافتی در گروه مصرف کننده مولتی ویتامین بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد مصرف روزانه یک عدد قرص مولتی ویتامین اثری بر افسردگی، اضطراب و خلق و خو در سالمندان ندارد ولی می تواند اشتهای ایشان و در نتیجه دریافت انرژی را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: مولتی ویتامین، افسردگی، اضطراب، خلق و خو، سالمندان
  • غلامرضا جاهد خانیکی، علی صالحی *، نبی شریعتی فر، محمود علی محمدی، پریسا صدیق آرا صفحات 10-17
    زمینه و هدف
    ماهی قزل آلا به دلیل میزان اسیدهای چرب غیراشباع بالا بسیار فسادپذیر بوده و برای جلوگیری یا به تعویق انداختن این موضوع استفاده از مواد نگهدارنده تا زمان مصرف ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات آنتی اکسیدانی عصاره های دانه انار ایرانی بر کیفیت چربی فیله ماهی قزل آلا و تعیین میزان فسادپذیری آن در دمای 2 تا 4 درجه سلسیوس بود.
    مواد و روش ها
    نمونه ها به دو گروه شاهد (فیله ماهی بدون عصاره) و مورد (فیله ماهی حاوی عصاره های انار با غلظت های مختلف) تقسیم و به مدت 6 روز در یخچال (4-2 درجه سانتی گراد) نگهداری شدند. به منظور تعیین فسادپذیری فیله ماهی آزمون های پراکسید (PV)، واکنش پذیری تیوباربیتوریک اسید (TBA)، میزان ازت تام فرار (TVB-N) و اسیدهای چرب آزاد (FFA) انجام پذیرفت.
    یافته ها
    در پایان زمان نگهداری مقادیر TVB-N، TBA، PV و FFA در تیمار عصاره الکلی دانه انار در مقایسه با نمونه شاهد، بطور معنی دار (P < 0/05) پایین تر بود و به ترتیب برابر با 22.13mg/100g، 1.26 mg MDA/kg، 2.62 meq O2/kg و 1.2 درصد اولئیک اسید بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که ترکیبات آنتی اکسیدانی عصاره های دانه انار در به تعویق انداختن اکسیداسیون، فساد و افزایش مدت نگهداری فیله ماهی قزل آلا در دمای یخچال موثر می باشند.
    کلیدواژگان: اثرات آنتی اکسیدانی، انار، ماهی قزل آلا، لیپید پراکسیداسیون
  • مریم عزیزخانی *، پاتریسیا الیزاکویویل صفحات 18-31
    زمینه و هدف
    تولید سبزیجات آماده مصرف با استفاده از مخلوط سبزیجات برگی یکی از پیشرفت های اخیر در صنایع مواد غذایی تازه به شمار می رود. هدف این مطالعه، بررسی توانایی اسانس های پونه کوهی، میخک و آویشن شیرازی در کنترل رشد پاتوژن های وارد شده از طریق آلودگی متقابل و میکروبیوتای درونی سالاد تجاری محصول یک شرکت تولیدی می باشد.
    مواد و روش ها
    پس از مرحله شستشو، 25 گرم از سبزیجات در پوشش های پلی اتیلنی استریل قرار گرفته و تحت شرایط استریل بطور جداگانه با غلظت های مختلف (3، 5 و 10 درصد) از امولسیون اسانس ها توسط اسپری (0.8 میلی لیتر) تیمار شدند.
    یافته ها
    امولسیون 3، 5 و 10 درصد اسانس آویشن شیرازی، جمعیت اشرشیاکلی O157:H7 را در مخلوط سبزیجات به میزان 1.7، 2.2 و l3.5 cfu/g، پس از 5 روز ذخیره سازی در دمای 7 درجه سانتی گراد، کاهش داد. بر خلاف آن، میزان کاهش جمعیت اشرشیاکلی در استفاده از غلظت های 5 و 10 درصد اسانس میخک، تقریبا مشابه بود (2.5cfu/g کاهش). اسانس پونه کوهی (10 درصد) جمعیت اشرشیاکلی تلقیح شده به مخلوط سبزیجات را 0.5cfu/g، پس از 5 روز ذخیره سازی در دمای 7 درجه سانتی گراد، کاهش داد. آویشن شیرازی بیشترین تاثیر ضدمیکروبی را در برابر اشرشیاکلی و نیز در برابر میکروبیوتای درونی سبزیجات ذخیره شده به مدت 9 روز در دمای 7 درجه سانتی گراد، نشان داد. فیلای نکلیسی ویروس، سویه ای از نوروویروس، در سالاد آلوده در طول نگهداری در یخچال (9 روز در دمای 7 درجه سانتی گراد) تحت تاثیر تیمار با اسانس ها قرار نگرفت. به نظر می رسد دمای نگهداری بطور کامل از اثر اسانس ها بر فیلای نکلیسی ویروس تلقیح شده به سالاد جلوگیری نمود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که اسانس ها، به خصوص آویشن شیرازی، واجد توانایی کاهش خطرات مربوط به آلودگی های میکروبی در سالاد سبزیجات برگی می باشند.
    کلیدواژگان: باکتری، اسانس گیاهی، پاتوژن های منتقله از غذا، سبزیجات
  • سید منصور کشفی، عباس نصری، عزیزاله دهقان *، مریم یزدان خواه صفحات 32-38
    زمینه و هدف
    دیابت یک بیماری شایع همراه با روند افزایشی است که بر تمام جنبه های زندگی مبتلایان به خصوص رضایتمندی و کیفیت زندگی، تاثیرگذار است. هدف از این مطالعه مقایسه کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 با افراد سالم در شهرستان لارستان بوده است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مقطعی حاضر 124 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 بصورت تصادفی منظم از لیست بیماران در انجمن دیابت لارستان و 124 فرد سالم که از نظر سنی و جنسی بصورت گروهی با بیماران همسان شده بودند انتخاب شدند. پرسشنامه ویژگی های فردی و پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36 برای کلیه افراد تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.16 و آزمون های تی مستقل و کای اسکوور تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره خلاصه کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به دیابت 20. 19 ± 42. 57 و در افراد سالم 62. 15 ± 02. 69 بود (001.P < 0) در کلیه ابعاد پرسشنامه نمره کیفیت زندگی بیماران به صورت معنی داری کمتر از افراد سالم بود (01.P < 0).
    نتیجه گیری
    ابتلا به دیابت نوع 2 به شدت کیفیت زندگی بیماران را کاهش می دهد و انجام اقدامات لازم در راستای ارتقای کیفیت زندگی این گروه از بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: دیابت، کیفیت زندگی، SF، 36
  • مهدی مشکی، فاطمه محمد زاده، رضا یعقوبی کریموی، فریبا پری افسای * صفحات 39-51
    زمینه و هدف
    روانشناسی مثبت نگر، سلامت روانی را معادل کارکرد مثبت روانشناختی مطرح و آن را در قالب بهزیستی روانشناختی بیان می کند و به عنوان داشتن ویژگی های مثبتی مانند اعتماد به نفس، روابط اجتماعی مثبت و رضایتمندی می داند. هدف از این مطالعه بررسی ابعاد بهزیستی روانشناختی زنان یائسه، بر اساس مرحله تحلیل رفتاری الگوی پرسید می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت مقطعی و به روش نمونه گیری تصادفی در مورد 110 زن یائسه شهرستان فردوس در سال 1393 اجرا گردید. متغیر بهزیستی روانشناختی با بهره گیری از آزمون 84 سوالی ریف و همکاران، که دارای 6 مولفه خودمختاری، هدفمندی در زندگی، تسلط بر محیط، رشد شخصی، ارتباط مثبت با دیگران و پذیرش خود است سنجیده شد. در تحلیل داده ها، از روش های آماری توصیفی و استنباطی و نرم افزار SPSS v.17 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 26. 4 ± 62. 51 سال و میانگین تعداد فرزندان 38. 1 ± 42. 3 بدست آمد. 8. 61 درصد افراد، تحصیلات ابتدایی داشتند. آزمون همبستگی پیرسون، همبستگی مثبت و معنی داری بین بهزیستی روانشناختی با عوامل مستعدکننده (آگاهی، نوع نگرش نسبت به پدیده یائسگی)، عوامل محیطی- رفتاری، عوامل قادرکننده و عوامل تقویت کننده نشان داد (01.P < 0).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه افزایش سطح آگاهی و ایجاد نگرش مثبت و ارتقاء رفتارهای سالم، گام هایی موثر جهت ارتقای بهزیستی روانشناختی زنان یائسه می باشد.
    کلیدواژگان: بهزیستی رواشناختی، یائسگی، تحلیل رفتاری، الگوی پرسید
  • حمیده احمدپور، آق بابک ماهری، داود شجاعی زاده* صفحات 52-60
    زمینه و هدف
    بارداری زمان مناسبی جهت تغییر در عادات غذایی است. آموزش تغذیه ای نقش مهمی در ارتقا سلامت مادر و فرزند دارد. لذا این تحقیق با هدف بررسی تاثیر آموزش تغذیه دوران بارداری بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی، بر آگاهی و نگرش زنان باردار انجام شد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری مطالعه نیمه تجربی حاضر، زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان گنبد کاووس در سال 1392 بودند. جمعیت آماری در هر گروه حدود 80 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایبرآورد شد و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود. برای تعیین اعتبار و پایایی پرسشنامه از روش پانل خبرگان، آلفاکرونباخ و روش آزمون مجدد استفاده شد. اطلاعات دریافت شده از دو گروه شاهد و مورد، قبل و دو ماه بعد از مداخله با هم مقایسه و داده ها با نرم افزار SPSS v.16 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    بعد از مداخله آموزشی میانگین آگاهی و سازه های مدل اعتقاد بهداشتی، در گروه مداخله نسبت به شاهد بطور معنی دار افزایش یافت، ولی میانگین سازه راهنما برای عمل در این دو گروه، تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    آموزش بر مبنای مدل اعتقاد بهداشتی در ارتقاء آگاهی و نگرش زنان باردار، در خصوص تغذیه دوران بارداری اثربخش بود و انجام مداخلات آموزشی در این زمینه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تغذیه بارداری، آموزش، آگاهی، نگرش، زنان باردار
  • علی اکبر محمدی، عبدالایمان عمویی، هاجر طبری نیا، حسین فرجی* صفحات 61-69
    زمینه و هدف
    یکی از مهم ترین نیازهای انسان دسترسی به آب سالم و ایمن است. اثر آلودگی منابع آب های زیرزمینی بر سلامت عمومی از مهم ترین نگرانی های جامعه جهانی است. لذا هدف از این مطالعه بررسی پارامترهای فیزیکی و شیمیایی منابع آب های روستایی شهر بابل می باشد.
    مواد و روش ها
    نمونه برداری در مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر در سال های 1390 تا 1391 انجام گرفت. 14 پارامتر فیزیکی و شیمیایی در 78 نمونه تصادفی از 39 منبع آبی مربوط به دو فصل پاییز و بهار، به روش آنالیز توصیفی مورد سنجش قرار گرفتند و این مقادیر با استانداردهای آب ایران و سازمان بهداشت جهانی همچنین با دیاگرام شولر مقایسه گردید.
    یافته ها
    یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که پارامترهای نیتریت، نیترات سولفات، کلرور، سدیم، هدایت الکتریکی و pH نواحی مورد نظر در محدوده استاندارد بوده اند، ولی میزان کدورت، سختی کل و آهن در 7. 7، 13. 5 و 5. 20 درصد موارد به ترتیب بیشتر از حد استاندارد می باشند. همچنین غلظت فلوراید در محدوده 02. 0 تا 13. 1 میلی گرم در لیتر بوده که این مقدار در 2. 87 درصد نمونه ها کمتر از حد استاندارد و در 8. 12 درصد در محدوده استاندارد بین 5. 0 تا 5. 1 میلی گرم در لیتر گزارش شدند. همچنین بر اساس طبقه بندی شولر پارامترهای کیفی منابع آب مورد مطالعه از نظر قابلیت شرب در وضعیت متوسط تا خوب قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان گفت که بیشتر پارامترهای فیزیکی و شیمیایی منابع آب روستاهای مورد مطالعه در محدوده استاندارد 1053 آب ایران می باشد، ولی میزان فلوراید در اکثر مناطق کمتر از حد استاندارد بود. بنابراین می توان با افزودن فلوئور به منابع آب روستایی بابل از عوارض ناشی از کمبود آن جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: آب زیرزمینی، بابل، کنترل کیفی، آب آشامیدنی
  • سارا قدوسی مقدم *، احسان تقیان صفحات 70-76
    زمینه و هدف
    کمبود منابع پژوهشی ایجاب می کند برای رسیدن به سطح قابل قبولی از سلامت، از آنها بیشتر در طرح های پژوهشی دارای اولویت استفاده شود. از این رو هدف مطالعه حاضر تعیین اولویت های پژوهش در آموزش، از دیدگاه مسئولین و صاحب نظران آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه توصیفی حاضر که از دسته پژوهش های نظام سلامت می باشد، با همکاری تمامی افراد کلیدی و صاحب نظران حوزه آموزش دانشگاه (21 نفر)، اولویت های پژوهش در آموزش استخراج گردید. به منظور طراحی فرم نیازسنجی، عناوین و حیطه های پژوهشی و معیارهای امتیازدهی با روش بارش افکار، شناسایی و با روش دلفی تکمیل و نهایی شدند. برای تعیین اولویت ها، از فرم نیازسنجی تدوین شده استفاده و مهم ترین گزینه با محاسبه جمع امتیازات هر حیطه تعیین شد.
    یافته ها
    در مجموع 24 مورد به عنوان مهم ترین اولویت های پژوهش در آموزش دانشگاه در سه حیطه برنامه ریزی آموزشی، مدیریت آموزشی و ارزشیابی آموزشی بدست آمدند. اولویت های تعیین شده به ترتیب امتیازات عبارتند از: مهارت های بالینی، هزینه اثربخشی در آموزش، برنامه ریزی آموزشی، آموزش سرپایی، عملکرد اساتید، نیازهای آموزشی دانشجویان، شیوه های یاددهی و یادگیری در آموزش پزشکی، مهارتهای ارتباطی و...
    نتیجه گیری
    ارائه اولویت های پژوهش در آموزش علاوه بر هدایت موضوعات پژوهشی پیشنهادی به سوی موارد مرجح، چنانچه مورد توجه سیاست گذاران، داوران و تصویب کنندگان طرح های پژوهشی نیز قرار گیرد می تواند بعنوان ابزاری جهت استفاده بهینه از منابع مالی محدود در راستای کاربردی کردن پژوهش ها مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اولویت ها، پژوهش، آموزش
|
  • Alireza Tabei, Fatemeh Hosseini, Hossein Fallahzadeh, Yahya Mohammadi, Afsaneh Ranaie, Azadeh Najarzadeh * Pages 1-9
    Background And Aim
    The association between some micronutrients deficiency and mood disorders has been demonstrated in several studies. But, the results of clinical trial regarding the effects of multivitamin complex on mood disorders are inconclusive. The aim of the present study was to investigate the effect of multivitamin complex supplementation on mood disorder, anxiety and depression in elderlies over 60 years old.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 120 aged people with mild depression were randomly allocated to receive multivitamin complex tablet or placebo once daily with their meal for twelve weeks. At the beginning and end of the study, dietary intake, anthropometric indices and scores of depression, anxiety and mood disorders were assessed.
    Results
    This trial was completed by 114 elderlies after 12 weeks. The mean depression score was not different in two groups after intervention. The mean score of anxiety and mood disorders after intervention did not differ between groups. Similar results were obtained for weight and Body Mass Index. Significant enhancement of energy intake was illustrated by the measurement of participants’ dietary intake.
    Conclusion
    The present study revealed that consuming a multivitamin complex in tablet form for 12 weeks had no effect on depression, anxiety and mood disorders in elderlies but can increase their appetite resulting in increase of their energy intake.
    Keywords: Multivitamin Complex, Depression, Anxiety, Mood Disorder, Elderly
  • Gholam Reza Jahed Khaniky, Ali Salehi *, Nabi Shariatifar, Mahmud Alimohammadi, Parisa Sedighara Pages 10-17
    Background And Aims
    Because of unsaturated fatty acid content, trout and fish products are highly perishable. For this reason, preservatives are used to prevent or delay spoiling during storage. The aim of this study was determination of antioxidant activities of pomegranate seeds extracts on lipid quality of trout fillet stored at 2-4°C.
    Materials And Methods
    Prepared fish fillets were divided into two groups. One group was trout fillet without extract (control) and one in pomegranate seeds extracts that were stored in refrigerator for 6 days. Chemical tests such as Peroxide Value (PV), Thiobarbituric Acid Reactive Substances (TBARS), Total Volatile Basic Nitrogen (TVB-N) and Free Fatty Acids (FFA) were used to determine perishability of trout fillet.
    Results
    The PV, TBA, TVB-N and FFA were significantly (P < 0.05) lowest in the samples treated with ethanolic extracts of pomegranate seeds as compared to control group. (PV = 2.62 meq o2/kg, TBA = 1.26 mg MDA/kg, TVB-N = 22.13 mg/100g and FFA = 1.2 percent Oleic acid).
    Conclusion
    The result of this study demonstrated that pomegranate seeds extracts were efficiency to prevent lipid oxidation in trout fillet stored at refrigerator temperature.
    Keywords: Antioxidant Effects, Pomegranate, Trout, Lipid Peroxidation
  • Maryam Azizkhani *, Patricia Elizaquivel Pages 18-31
    Background And Aims
    Prepared vegetables mixes are one of the most promising developments in the fresh-cut food industry. The aim of this study was to investigate the ability of Origanum compactum (oregano), Eugenia caryophyllus (clove), and Zataria multiflora Boiss (zataria) essential oils (EOs) to control the growth of potentially cross contaminating pathogens and endogenous microbiota in commercial vegetable leaves, processed in a fresh-cut produce company.
    Materials And Methods
    After the sanitizing washing step, 25 grams of vegetables were packed in strile poly-ethylen bags and sprayed by various concentrations (3, 5 and 10 percent) of emulsions of EOs (0.8 ml).
    Results
    Zataria EO emulsions of 3 percent, 5 percent and 10 percent reduced Escherichia coli O157:H7 by 1.7, 2.2 and 3.5 log cfu/g in vegetables after 5 days of storage at 7 °C. By contrast, reductions in E. coli O157:H7 counts remained the same when clove was applied at concentrations of 5 percent and 10 percent (2.5 log cfu/g reduction). Oregano (10 percent) reduced inoculated E. coli O157:H7 counts in vegetables by a maximum of 0.5 log cfu/g after 5 days of storage at 7 °C. Zataria showed strong antimicrobial efficacy against E. coli O157:H7 and also against the endogenous microbiota of vegetables stored for 9 days. Feline calicivirus (FCV), anorovirus surrogate, survived on inoculated vegetables during refrigerated storage (9 days at 7 °C) regardless of treatment. Refrigeration temperatures completely annulled the effectiveness of the EOs against FCV.
    Conclusion
    This study shows that EOs, and zataria in particular, have great potential use as an additional barrier to reduce contaminationrelated risks in salads.
    Keywords: Bacteria, Volatile Oils, Foodborne Diseases, Vegetables
  • Seyed Mansour Kashfi, Abbas Nasri, Azizallah Dehghan *, Maryam Yazdankhah Pages 32-38
    Introduction and
    Aims
    Diabetes is a disease with high and increasing prevalence rate which can affect all aspects of patients’ life, especially quality and satisfaction of life. The aim of this study was to assess the quality of life in patients with type II diabetes in comparison with healthy people in Larestan.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 124 patients with type II diabetes that were chosen randomly from the patients referred to diabetes association of Larestan and 124 healthy people. Healthy subjects were selected from patients’ neighbors and were grouping matched for age and sex. Demographic questionnaire and SF-36 quality of life questionnaire were completed for all subjects. All statistical analysis was performed by SPSS v.16. Independent t-tests and Chi-square tests were used to analysis data.
    Results
    The mean and standard deviation of life quality in patients with diabetes and in healthy people were 57.42 ± 19.20 and 69.02 ± 15.62, respectively (P < 0.001). In all aspects, quality of life score was significantly lower than healthy subjects (P < 0.01).
    Conclusion
    Diabetes type II substantially decrease the quality of life of patients, hence it is necessary to improve their quality of life.
    Keywords: Diabetes, Quality of Life, SF, 36
  • Mahdi Moshki, Fatemeh Mohammadzadeh, Reza Yaghubi, Fariba Pariafsai* Pages 39-51
    Background And Aims
    Positive psychology introduce mental health as a positive psychological functioning and represent it as wellbeing psychology and having positive characteristics such as self-esteem, positive social relationships, and life satisfaction. The purpose of this study was to investigate the psychological wellbeing of postmenopausal women based on the behavioral analysis phase of PRECEDE model.
    Materials And Methods
    This study is a cross-sectional survey and carried out through random sampling in the case of 110 postmenopausal women at Ferdows city, Iran in 2014. The psychological wellbeing variable was studied by Ryff test, including 84 questions and six components containing autonomy, purposeful in life, dominance on environment, personal development, positive relationships with others, and self-acceptance. The collected data were analyzed by SPSS v.20 using descriptive statistics and analytic statistics through correlation and ANOVA.
    Results
    The mean age of participants and the average number of their children were 51.62 ± 4.26 and 3.42 ± 1.38, respectively. 61.80 percent of participants had primary education. Pearson correlation test indicated a positive and significant relationship between psychological wellbeing and predisposing factors (knowledge, attitude toward menopause), environmentalbehavioral factors, enabling factors and reinforcing factors (P < 0.01).
    Conclusion
    The results indicated that increasing awareness, creating positive attitude and promoting healthy behaviors are the effective steps to improve the psychological wellbeing in postmenopausal women.
    Keywords: Psychological Wellbeing, Post, menopause, Behavioral Analysis, Precede Model
  • Hamideh Ahmadpoor, Aghbabak Maheri, Davud Shojaizadeh* Pages 52-60
    Introduction and
    Aims
    Pregnancy is a good time for changing the feeding behaviors. Nutritional education plays an important role in maternal and child health promotion. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of nutrition education based on Health Belief Model during pregnancy on knowledge and attitude of women.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was conducted among pregnant women referred to health centers of Gonbad Kavoos city in 2013. Cluster sampling was used for selection of 80 subjects in each study groups, and data were collected using an unstructured questionnaire. Validity and reliability of questionnaire were evaluated by panel of experts, test-retest and reported as Cronbach’s alpha. Classified information of two groups were compared before and 2 months after intervention. Data were analyzed by SPSS v.16.
    Results
    After educational intervention, the mean score of knowledge and Health Belief Model constructs, were significantly increased in intervention group than the control. But the mean of cuse to action of the experiment group, was not significantly different compared to the control.
    Conclusion
    Education based on Health Belief Model was effective on knowledge and attitude of pregnant women about nutrition and educational interventions in this field are recommended.
    Keywords: Pregnancy Nutrition, Education, Knowledge, Attitudes, Pregnant Women
  • Aliakbar Mohammadi, Abdoliman Amouei, Hajar Tabarinia, Hossein Faraji* Pages 61-69
    Introduction and
    Aims
    Safe and good quality drinking water is one of the most important human needs. The effect of ground water contamination is one of the most important concerns of public-health worldwide. The purpose of this was to investigate the chemical and physical quality of ground water resource in rural areas of Babol city.
    Material And Methods
    Sampling of this cross sectional- descriptive study carried out during 2011-2012. 14 physical and chemical parameters were measured in 78 random samples of 39 stations in Spring and Autumn. The results were analyzed by descriptive statistical method and were compared with the standards of ground water quality of Iran, WHO and Shuler’s diagram.
    Results
    The findings of this study indicated that the concentration of Nitrate, Nitrite, Sulfate, Chloride, Calcium, Sodium, EC and pH were within the standard range, but the level of turbidity, total hardness and Fe at 7.7, 5.13 and 20.5 percent of samples are higher than the standard limits and fluoride concentration that ranged from 0.02 to 1.13 ppm, where lower than the standard limits in 87.2 percent samples and 12.8 percent water samples were within optimum limit i.e. 0.5-1.5 ppm. According to Shuler’s diagram, the parameters of water quality ranged between good and medium situations.
    Conclusion
    Based on the results, the mean concentration of most physico -chemical parameters in Babol’ village’s drinking water is based on 1053 standard limit in Iran, but the fluoride level is lower than the maximum contaminant levels in many villages. Therefore, by addition of fluoride to water supplies of these regions, deficiency complications would be prevented.
    Keywords: Ground Water, Babol, Drinking Water, Quality Control
  • Sara Ghodusi Moghadam *, Ehsan Taghian Pages 70-76
    Introduction and
    Aims
    According to the lack of resources and for achieving an acceptable level of health; we should use these resources for high priority research projects. In this regards, the aim of this study was to explain the research in education priorities from the viewpoint of authorities and experts of Mashhad University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    In this descriptive health system research, the researches in education challenges were extracted by co-working of stakeholders of university (21 person). For designing the assessment form, research fields and the scoring criteria were identified with brainstorming technique and finalized and completed with Delphi technique. For determination of the priorities we used from assessment designed form. The final score was determined by summing the score of each criterion.
    Results
    In total, 24 subjects were obtained as the most important research in education challenges in three fields of educational planning, educational management, and educational evaluation. The obtained Priorities according to scores were: clinical skills, cost-effectiveness in education, educational planning, ambulatory training, faculty performance, educational needs of students, learning styles in research in education, communication skills.
    Conclusion
    Offering the research in education challenges, besides conducting research topics, is a proposing towards the priorities, if considered to policymakers, reviewers and research projects approvers can be operated as a tool for optimal use of limited financial resources.
    Keywords: Priorities, Research, Education